Арестуваха трима мъже заради наркотици в Раковски. Срещу тях са три бързи производства от Окръжна прокуратура – Пловдив. Две от тях за разпространение и за държане, с цел разпространение, на наркотични вещества и едно за държане на наркотични вещества, с цел разпространение.

Задържаните са Т.И., на 19 г, С.Г., на 30 г. и Д. К. на 27 години.

В хода на разследването са били извършени претърсвания и изземвания, при които у обвиняемите са били намерени и иззети общо над 140 грама амфетамин и над 100 грама марихуана, на обща стойност над 4 800 лева. Извършени са били разпити на свидетели, включително пред съдия. Назначени са експертизи.

Било е установено, че обвиняемите Т.И. и С.Г. са закупували наркотични вещества от обвиняемия Д.К., които, от своя страна, държали с цел да ги разпространяват впоследствие.

С постановление на дежурен прокурор, и тримата обвиняеми са задържани за 72 часа, в рамките на които предстои внасяне на искания за вземане спрямо тях на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени, е „лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Активното разследването по делата продължава.