Трима са установени да пренасят или отглеждат наркотици през изминалото денонощие в Пазарджишко. Това е станало по време на специализирана полицейска операция по противодействие на притежанието и разпространението на дрога, проведена на територията на целия регион.

Екипи на група „Криминална полиция“ при РУ-Панагюрище проверили жилището на 33-годишен панагюрец. Вътре органите на реда установили, че мъжът отглеждал в саксии девет растения, които се оказали марихуана. Намерено е още и малко количество сух канабис.

Снощи екип на РУ-Септември засякъл край село Злокучене 30-годишен мъж от пазарджишкото село Черногорово. Последвала проверка, при която униформените установили, че той пренася в себе си 10 полиетиленови пликчета-тип спейсбек, съдържащи зелена листна маса. След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид.

Сходен е и случая с 16-годишен тийнейджър от село Росен. Той бил заловен от служители на участък „Изток“ на улица в едноименния квартал. Униформените констатирали, че тийнейджърът пренасял две полиетиленови топчета със синтетичен канабиноид.

Двамата пълнолетни са задържани в ареста за срок от 24 часа, а откритата дрога е иззета. И по трите случая се водят бързи производства.