Четирима роми, които са тероризирали деца в Плевен, са задържани съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Арестуваните са пълнолетни и нямат предишни криминални регистрации. Те са преджобвали, обирали и нанасяли телесни наранявания на деца от училища в центъра на Плевен.

Тормозът е продължил близо година. Прокуратурата ще поиска за четиримата най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

По-рано във Фейсбук се появиха оплаквания на родители срещу ромската банда, която върлувала в района около централния площад „Македония”. Наблизо има две училища, чиито възпитаници които редовно били причаквани, изнудвани и пребивани.

Обикновено рекетът е бил за дребни суми до пет лева, но имало случаи, когато след заплахи деца са носели от дома си по 200-300 лева, за да умилостивят побойниците.

В бандата влизали няколко роми с прякори Васката, Баската, Чочо и Гуни. Във Фейсбук те позират в бойни пози, а един от тях се е снимал и с пистолет.

Към престъпната тайфа гравитирал и 14-годишният, за когото TrafficNews.bg  вече разказа.

Той бе задържан в края на януари след серия от нападения над 12-годишно момче в Плевен. В продължение на месеци апашът успял със заплахи да отмъкне часовник и немалка сума пари от петокласника.

Муки има висящи дела от миналото за изнудване, разбиване на коли, образувани по жалби на други пострадали деца. Нападателят на хлапетата живее с майка си и сестра си в циганското гето на Плевен. Води се ученик във ВълчитрънСпоред жители на града Муки е престоял известно време зад решетките, но после успял да се измъкне и да замине за Гърция.

Апашът Муки обира и тормози малчугани в ПлевенСрещу 14-годишния ром вече има заведени 5-6 висящи дела, алармират родители