Хванаха 15-годишен ученик с два вида наркотици на обща стойност почти 1000 лева в Пловдив. Непълнолетният е ученик в СОУ „Йордан Йовков” и е бил арестуван на 22 юни тази година. Това става ясно от решение на Пловдивския окръжен съд.

Вчера ученикът е получил и първата си присъда, като се е споразумял с прокуратурата да изтърпява наказание „пробация” и да заплати глоба. Делото срещу непълнолетния е преминало по реда на съкратеното съдебно следствие, за което са се съгласили и родителите на момчето.

От съдебното решение става ясно, че 15-годишният е държал в себе си близо 5 грама марихуана и почти 3,5 грама кокаин с активно съдържание на наркотика 83,7%. Общата стойност на забранените вещества, според прокуратурата, възлиза на 955 лева.

До определяне на присъдата, ученикът е бил с наложена мярка за неотклонение „Надзор от инспектор детска педагогическа стая“.  След споразумението непълнолетният ще изтърпява наказание „пробация” за срок от една година, както и посещение по програма за обществено въздействие, насочена към изграждане на социални навици и умения за законосъобразно поведение на осъдения за срок от шест месеца. Разноските по делото, които ученикът трябва да заплати са в размер на 478 лева.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Снимката е илюстративна!