Граждански арест заради тежки заплахи към деца е станал късно снощи в квартал „Кършияка“, научи TrafficNews. Минути след 22ч. група малолетни деца между 9 и 13 година са потърсили помощ от мъжка компания, събрала се пред денонощен магазин на бул. „Марица“ 25.

Четирима възрастни са били на масите пред нон-стоп, когато видели децата да бягат към тях. 

Пет шест деца, влезнаха в магазина. Едното плачеше. Другите хлапета тръгнаха да бягат към домовете си. Секунда след това пристигна мъж с колело, който крещеше „Ще ви застрелям, ще ви убия“.  Веднага скочих и го задържах. Обадих се веднага на полицията и след около 20 минути дойде патрулка“, разказа Генади Андреев.

Той допълни, че причина за тази агресия бил факта, че децата дразнили възрастния мъж и влизали в двора на къщата му.

Господинът беше над 50-годишен. Доколкото зная живее в стара къща в района. Каквото и да са направили децата, не е редно да ги заплашваш с убийство“, каза още Андреев.

За инцидента пред наш репортер сподели още един от свидетел – Мария Атанасова: „Говорих по телефона, когато покрай ме се чу силна глъчка. Обърнах се и видях деца, някои от които плачейки, да влизат и да се крият в магазина. След тях дойде човек и бяла коса, който управляваше колело. Той крещеше, че са нахлули в частна собственост и ако ги види още веднъж, ще ги разстреля. Тогава мъжете от компанията се намесиха“.

Арестуваният е нямал документи в себе си. Той е бил отведен в 3 РУ. Междувременно родителите на малолетните деца са били повикани на мястото на инцидента. Били са снети показания на свидетели.