Съдиите в Бяла Слатина масово са си направили отвод за делото за документна измама срещу бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков. Поради това Върховният касационен съд реши да прати процеса в Плевен.

Магистратите от Бяла Слатина са посочили най-различни основания за отводите си. Един от тях изтъква родствени отношения с прокурор по делото, други пък били близки с пострадали.

Като аргумент са използвани дори публикации в медиите, в които е изразено съмнение в безпристрастността на магистратите в града, пише mediapool.bg.

Това е пореден отвод на съдиите от Бяла Слатина по дела срещу фамилия Чокови. Преди две години те отказаха да гледат и дело за побой срещу кметския син  Мартин Чоков.

През пролетта на 2018 година Ценко Чоков беше осъден от спецсъда на четири години и половина затвор за отвличане, палеж на кола и побой.

Той стоя близо година в ареста преди да бъде пуснат под домашен арест заради влошено здраве. В края на миналата година обаче беше хванат в кръчма и съдът го върна обратно зад решетките.