Дилър на наркотици получи осъдителна присъда, след като бе разкрит от служителите на реда в Първомай. Специализираната операция е проведена в края на януари, под ръководството на окръжната прокуратура. При процесуални и следствени действия от адреса на 33-годишен жител на село Крушево били иззети близо 200 грама марихуана и електронна везна.

В рамките на образуваното бързо производство мъжът бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК. С прокурорско постановление спрямо него е взета 72-часова мярка за неотклонение. След разглеждане на материалите в Пловдивски окръжен съд, на 9 февруари извършителят е осъден на „лишаване от свобода“ за година и 11 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Междувременно 27-годишен от Асеновград, занимавал се с подобна незаконна дейност, бе задържан в районното управление в сряда. От дома му криминалистите конфискували над 136 грама марихуана, разпределени в пакетчета, електронна везна и гриндер. Ден по-рано в ареста на Четвърто РУ в Пловдив попаднал 29-годишен, засечен на ул. „Владая“ с около 2,5 грама от същия наркотик. Срещу двамата мъже са образувани бързи производства под наблюдението на районната прокуратура.

Мъж, шофирал в нетрезво състояние пък, бе заловен вчера от полицаи в Раковски. Около 13.20 часа било установено, че 34-годишен местен жител е седнал зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ с над 1,5 промила. Нарушителят е отведен за едно денонощие в районното управление. Образувано е бързо производство.