ГЕРБ защити Банов, новината на Йончева била фалшива

 

 Ние твърдо стоим зад Боил Банов и ангажиментите му като министър. Пощенската кутия на Елена Йончева си позволи да разхвърля из цялото медийно пространство едни фалшиви новини и аз твърдя, че това е в следствие на "голямата жега", която тя трябва да угаси около себе си. Това е позицията на ГЕРБ, обяви депутатът Тома Биков в кулоарите на парламента.

"Поредната фалшива новина. Помните ли Хасково? Нищо в прокуратурата. Помните ли оградата? Едни снимки, едно подмятане и пак нищо. Моля всички ви да спрете да наричате Елена Йончева разследващ журналист. Това е доносничество.  Няма да се занимаваме повече с нейните "разследвания". Йончева е употребявана от социалистическата партия да води "черната им борба", каза още Биков.

Според него БСП се превърнала в сайт за фалшиви новини, чийто редактор е Елена Йончева.

Редно би било да изчакаме да се направи предварителната проверка и ако материалите стават за даване на съд, тогава да ги коментираме, каза пък председателят на НФСБ Валери Симеонов.

"Лично аз съм свидетел, че много често Елена Йончева лъже. От къде да знам дали това, което казва, е истина или не е", коментира Симеонов. "Помните ли онази лъжа как беше пробутала една стара снимка от оградата, че била съборена. Снимката се оказа, че е правена още по време на градежа на оградата на един мост", посочи той и допълни: "Там аз я хванах в някъде седем-осем изопачавания на факти и лъжи, свързани с оградата".