Човекът с феноменална памет и интелект, граничещ с гениалност Стефан Грозев все още е в неизвестност и към настоящия момент продължава да се издирва от полицията. През месец юни той напусна демонстративно съдебната зала и от тогава потъна вдън земя.

На 6 декември той трябва отново да се изправи пред Пловдивския районен съд по обвинение за източване на НОИ с фалшиви болнични и за лъжесвидетелстване и съзнателно въздействане върху свидетели в хода на разследването.

„За момента нямам информация да е открит и не знам дали ще се яви на следващото заседание във вторник”, заяви адвокатката му Таня Чечкова.

На едно от предишните заседания, на 25 юни тази година, Грозев изненадващо напусна съдебната зала, заявявайки, че има пътуване. Тогава адвокатката му тръгна след него, но той вече беше напуснал сградата. След демонстрираното неуважение към институцията, съдията по делото моментално конфискува паричната му гаранция и постанови изменение на мярката му за неотклонение в „задържане под стража”.

Стефан Грозев обаче все още не е открит от органите на МВР, за да бъде задържан.

В предишни заседания, той не веднъж демонстрира изключително арогантно отношение при явяване пред съда, показвайки, че не зачита институциите и твърдейки, че може във всеки един момент да обърне процеса на 180 градуса, ако реши. Грозев многократно демонстрира изключителен темперамент и завидни познания в много сфери от живота, опивайки се да обърне всяко твърдение срещу него в своя полза.

В едно от предишните заседания, адвокатката му сподели, че той е изключително умен и макар, че делото е 25 тома, той може да каже всяко описано нещо, на коя страница точно се намира.

„Виждала съм го дори да помни 3 страници с изписани телефонни номера, всеки поотделно с името на човека на който принадлежи”, добави адвокатката.

„Макар да не разбирам от медицина, чух, че лекарите са установили, че той има повече сиво вещество от нормалните хора, което дори нарушава мозъчната му кора. Сравняват го с гений”, завърши тогава адвокатката.

Припомняме, че подсъдим по делото е и известният пловдивски ортопед Георги Кръстев. Той беше задържан за кратко през лятото на 2020 година, а Грозев през лятото на 2021. След като престоят в ареста на Грозев надхвърли 8 месеца, в началото на март тази година той обяви гладна стачка. В последствие беше освободен под гаранция от 5000 лева.

Лекарят е обвинен, че във времето от 3 май 2017г. до 17 юли 2018 г. е издал 57 фиктивни болнични листа като председател на Лекарска консултативна комисия към ДКЦ-1. В тях фигурирали имената на служители на фирмата на Стефан Грозев. Според прокуратурата по схемата с болничните на всъщност здрави хора от бюджета на НОИ са източени 42 994,01 лв.

Самият д-р Кръстев твърди, че не познава Грозев.