Приятелят на психоложката, причинила мелето край село Труд, в което пострадаха 8 души, застана пред съда. Кристиян Кисьов  е с две повдигнати обвинения, а именни, че е излъгал органите на реда и заради него са вписани грешни данни по време на разследване.

Припомням, че психоложка Антония Лукова от село Калояново получи 1 година и 4 месеца условна присъда, глоба от 500 лева и отнемане на шофьорската книжка за 2 години. Преди повече от година тя извърши тежка катастрофа, като блъсна две семейства - от селата Дъбене и Дълго поле, на пътя за Пловдив. Тогава в болница бяха откарани седем пострадали - трима възрастни и четири деца.

Психоложката, причинила мелето край Труд, получи условна присъдаАнтония Лукова е осъдена да плати и глоба от 500 лева

След пътния инцидент Лукова излъга, че не тя, а неин приятел е шофирал колата. Мъжът се оказа дрогиран, а подсъдимата изчезна и бе обявена за национално издирване. Полицията я търси в продължение на няколко седмици. 

Кристиян се е представил за водач на автомобила, като заявил, че той го е управлявал, а  Лукова единствено се возила с него като пасажер. След инцидента тя извикала Кристиян, който пристигнал с такси от  Пловдив, и опитвайки се да прикрие престъплението си го помолила да поеме вината. Той излъгал, че е управлявал колата, а тя малко след катастрофата  напуснала местопроизшествието. Оказало се, че психоложката е била пияна.

Днес Кисьов застана пред съда. Оказа се, че младият мъж е италиански гражданин. Ход на делото не бе даден, тъй като адвокатът му не се яви в залата.

Пред магистратите, Кристиян заяви, че държи на защитника си и не иска делото да се гледа без него. Той направи и още едно искане, а именно по време на заседанията да присъства преводач от италиански език. Макар да знае разговорно български, същият не може да чете и пише.

С него в съда бе и Лукова, която го чакаше отвън. В средата на октомври Кисьов отново ще застане пред магистратите.