Софийски районен съд остави в ареста 24-годишния Габриел Иванов, обвинен че е пребил 70-годишната си съседка. Според магистратите мъжът може да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат на свобода.

Съдът прие тезата на прокуратурата, че побоят над възрастната жена в столичния район "Толстой" е нанесен с брутална агресия и не е имало повод за него. По делото няма данни пострадалата и дъщеря й да са подавали жалби срещу 24-годишния, въпреки че няколко пъти той ги е заплашвал словесно, включително и с убийство.

Побоят е станал на 13 април около 13:30 часа, мъжът е блъскал жената в стена и в метална стълба, като е счупил кости на ръката. Възрастната жена все още е в болница в тежко психическо състояние. 

При закупуването на жилището, съседи предупредили пострадалата и нейната дъщеря, че мъжът е конфликтна личност. Христов обаче отрича да е нанасял побой над възрастната жена. Ударил само веднъж пострадалата, при това след нейна провокация.

По думите на мъжа, той не познавал семейството, но те редовно вдигали шум в жилището над него. Реакцията му при спречкеането била рефлекс от тренирания от него преди години боен спорт.

Нападателят е израснал в проблемно семейство, в което често присъствала физическа агресия. 

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.