25-годишният Ивайло С. и 20-годишният Венцислав А., обвинени в побой над 35-годишния Станислав Ш., не се признаха за виновни пред съда. В настоящия процес двамата са с повдигнато обвинение за това, че на 15-ти юни 2019 в съучастие с неустановени други извършители  са причинили на Станислав Ш. лека телесна повреда, изразяваща се в множество охлузвания и наранявания. Причината за възникналия инцидента е, заради това, че пострадалият е носил тениска с щампа на футболния клуб „Ботев Пловдив”.  

Срещу 20-годишният Венцислав, който към дата на инцидента е бил непълнолетен, е повдигнато и още едно обвинение за причиняване на лека телесна повреда на друг пострадал Стамо К., изразяваща се в нараняване на главата.

Според обвинителния акт  до инцидента се е стигнало, когато пострадалият Станислав на 15.06.2019г. бил излязъл с двама приятели вечерта. В деня на побоя той бил облечен с черна тениска с щампа, изобразяваща емблемата на футболния клуб „Ботев Пловдив“, както и с къс панталон, също носещ отличителни знаци на клуба. Тримата били пред пловдивски бар , когато двамата подсъдими, които те не познавали ги спрели. Венцислав и Ивайло се насочили към пострадалия, подразнени от това, че същият бил с фланелка на „Ботев Пловдив“. Започнали да го дърпат, крещели да се съблича и започнали да му нанасят удари с ръце – юмруци и шамари в областта на главата. В това време от бара излезли още около десетина млади мъже, които били облечени с фланелки на футболен клуб „Локомотив Пловдив“. Те се присъединили към подсъдимите и всички задружно започнали да нанасят удари с крака и ръце по тялото на пострадалия и го принудили  да свали фланелката и късите си панталони, издърпали му дрехите и избягали в различни посоки.

На днешното разпоредително заседание пред Районен съд- Пловдив, двамата обвиняеми и защитниците им поискаха делото да се гледа по общия ред с призоваване на всички свидетели за разпит. В съдебната зала присъстваше само единият пострадал Станислав Ш., като другият Стамо К. не се яви на заседанието. Въпреки това, съдът прецени, че няма пречка да се даде ход на делото.

Така защитата на Ивайло- адвокат Пламен Бонев поиска производството да бъде прекратено и делото да бъде върнато на прокуратурата. Причината – допуснати съществени нарушения, от които по думите му не се разбира в какво всъщност е обвинен подзащитният му.

Към същата теза се присъедини и защитата на Венцислав- адвокат Цонев, който също поиска делото да бъде върнато на държавното обвинение, за да се изчистят неточностите.

Съдът от своя страна обаче намери, че на досъдебното производство не е допуснато нарушение, което да е в разрез с правата  на обвиняемите, затова не уважи искането на адвокатите. Също така магистратите конституираха като частен обвинител пострадалият Станислав.

Делото ще стартира по същество на, като ще бъдат призовани част от свидетелите на инцидента.