Спор за футболното дерби между ЦСКА и Левски е довел до скандала, завършил с намушкването на 16-годишен ученик близо до бившия столичен хотел "Плиска". Пострадалият и нападателят се засекли на 20 май по време на празнуването на рожден ден в клуб,  в който често се провеждат партита за непълнолетни. 

Скарването станало отвън пред заведението, в присъствието на приятелски компании на двамата.  Нападателят извадил нож и го опрял в гърлото на своя връстник. След това обаче го наръгал два пъти - в областта на гърдите и в корема. 16-годишното момче било откарано в "Пирогов", където го приели в много тежко състояние. Сега вече е стабилизиран и без опасност за живота. 

В дома на извършителя са направени обиски и са иззети дрехи, по които имало следи от кръв. Освен това са открити и два ножа, които отговарят на описанието на оръжието, с което е наръган пострадалият. 

"Нападателят е направил опит да почистил ножа след инцидента", обясни шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев. 

По случая са разпитани 31 свидетели. Не е ясно обаче дали сред тях са таксиметровите шофьори, отказали да качат момчето и да го откарат в болница. Срещу непълнолетния извършител са повдигнати обвинения за опит за убийство.