Положителен тест за COVID на обвиняемия Филип Янков, липсващ съдебен заседател и неявяване на свидетели от инцидента, при който беше наръган Тодор Ванев, са част от причини да не продължи делото за опит за убийство, което поредно заседание беше насрочено за днес.

Филип Янков е обвинен в това, че през месец май 2020 година намушка четири пъти с нож Тодор Ванев в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двамата мъже от различни ромски фамилии, в основата на който стои разпространен в социалните мрежи порно клип. По-възрастният извади нож и наръга другия.

Секс компромат запали войната между два ромски клана в Пловдив, завършила с опит за убийствоФилип Янков днес се изправи пред магистратите в Окръжен съд

Днес адвокатът на Филип представи документ с който се удостоверява, че Янков е бил контактен със заразно болен и след домашно направен тест за COVID-19 e дал положителна проба и съответно се е самоизолирал.

В залата за пореден път не се яви и един от съдебните заседатели по делото. На него е била изпратена призовка, но въпреки това не е открит. Телефонът му също е изключен.

В залата присъстваха призовани като свидетели комшии на двете враждуващи фамилии, но те споделиха, че нищо не знаят и изразиха желание да не бъдат викани повече за свидетели.

Това е поредно отлагане на процеса, а следващото заседание е насрочено за след месец.

Прибраха в психиатрията Филип, опитал да убие съсед заради порно клип край ПловдивТой трябваше да застане пред Окръжен съд, където продължава делото срещу него

Както TraffiсNews разказа, кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година. Ванев беше намушкан от Янков в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двамата мъже от различни ромски фамилии продължила в дълъг период от време. В основата на спора беше стои любовна драма и разпространени порно клипове. В деня на инцидента, по-възрастният мъж извади нож и намушка другия. Пострадалият бе с 4 прободни рани.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.

Разследват кой е разпространил порно клипа, запалил войната между два рода край ПловдивХод на заседанието срещу Филип Янков не бе даден, а причината е липсата на защитата

Жертвата на опит за убийство край Пловдив: Една година Филип ме дебнеше, канеше се да ми пръсне главатаДва секс клипа са станали причина за кървавата свада между двата ромски клана