ГДБОП и прокуратурата разследват кой е разпространил порно клипа, запалила войната между две фамилии в пловдивското село Рогош. Конфликтът между Янкови и Ваневи започна през 2019 година, след разпространението на секс видео и приключи в средата на май с опит за убийство.

Обвиняем за посегателството е Филип Янков, който е привлечен към наказателсна отговорност за опит за предумишлено убийство.

"Просто" френска любов е запалила войната между два рода край Пловдив, завършила с опит в убийствоЖертвата на нападението изнудвал близо година героинята в секс клиповете да му се подчинява

Днес отново мъжът застана пред магистратите. Ход на заседанието не бе даден, а причината е липсата на защитата на Филип – адвокат на Стоян Янков. Последният е депозирал молба за отлагане на делото за друга дата.

В залата бе един от ключовите свидетели – Златка Янкова. Жената бе обвинена от близките на Ванев, че тя е разпространила видеото и е в основата на скандала. В съдебна зала жената поиска да даде пълни обяснения, тъй като ще заминава в Шотландия след дни, където работи във фабрика за риба.

„Искам да се разпита Златка още сега. Тя е важен свидетел, който ще разкаже как тръгна скандала с Ваневи, кой даде клипа и кой го разпространи. Ако днес не бъде разпитана, чак септември трябва да се насрочи делото, тъй като не се знае кога ще се прибере в България. Златка не е разпространила клиповете. Искам ако трябва да се назначи служебен адвокат, но дело да има днес”, каза пред съда Филип Янков.

Съдебният състав уважи от части щенията му. Окръжен съд отложи делото за следобедните часове, а през това време ще се направи опит да се призове адвокат Янков. Така ще може да се изслуша ключовият свидетел и делото може да приключи.

Междувременно медията ни научи, че е образувано наказателно дело във връзка с порно клиповете. Първоначално процесът е бил прекратен, но по настояване на съда е възобновен. В момента тече разследване, като е назначена и експертиза. Тодор Ванев и Атанаска,  участниците във видеото, доброволно са предали телефоните си. До момента е установено, че и не Златка Янкова е разпространила кадрите. По случая работят от ГДБОП и прокуратурата.

Както TraffiсNews разказа, кървавият инцидент стана в средата на май 2020 година. Мъж бе намушкан в пловдивското село Рогош. До инцидента се стигна след скандал между двама мъже от различни ромски фамилии. По-възрастният извади нож и намушка другия. Пострадалият бе с 4 прободни рани.

Единствено намесата на лекарите и осъществената оперативна интервенция предотвратили настъпването на смъртта на 32-годишния.

Жертвата на опит за убийство край Пловдив: Една година Филип ме дебнеше, канеше се да ми пръсне главата