Фенове от агитката на Ботев-Пловдив потрошиха автомобил. Това се случи по време на тяхното шествие, минути след като разбраха, че дербито се отлага, съобщи читател на TrafficNews.bg

Привържениците на клуба са потрошили предното стъкло на автомобил, паркиран близо до стадион Лаута.  

Никой не знае какво е провокирало младежите да буйстат по този начин, коментира читателят. Инцидентът е станал в Съдийския квартал.

Полицията издирва извършителите на вандалската проява.  

Кадри от полицейската блокада - ВИЖТЕ ТУК

Пловдивското дерби между Локомотив и Ботев няма да се играе днес. Двубоят бе отложен официално за вторник от 17,30 часа.

Ето как се развиха хронологично събитията тази сутрин:

Около 10 часа на стадиона в Парк „Лаута“ се очакваше делегатът на срещата Христо Ботев, както и главният съдия на мача Ивайло Стоянов.

Делегатът Ботев закъсня с пристигането си, но реферът констатира, че няма условия за игра. Теренът бе покрит с огромни локви и киша.

Делегатът на мача Христо Ботев обаче изненадващо накара домакините да продължат да чистят терена на "Лаута". Според него, вчера на стадион "Българска армия" за мача ЦСКА - Берое положението с терена е било същото, а мач се проведе.

Всички длъжностни лица и представители на двата отбора се оттеглиха в една от канцелариите на стадиона за заседание.

Все още нямаше яснота около това дали ще има мач днес или ще бъде отложен.

Делегатът и съдиите обявиха, че сами ще обсъдят какво да бъде решението и съвсем скоро ще го обявят.

Около 11.05 ч. делегатът Христо Ботев обяви на двата отбора да се подготвят за провеждането на мач. В 12 часа, час и половина преди началния час, бяха извикани футболисти от двата отбора и бе решеномачът да бъде отложен.

Очевидно длъжностните лица се опитваха да приложат Наредбата в пълния и вид.

Още вижте тук

 

TrafficNews.bg