Трима души с повдигнати обвинения за трафик на момичета и склоняване към проституция трябваше да се изправят пред пловдивския Окръжен съд вчера, но процесът срещу тях не стартира по няколко причини. Един от подсъдимите се оказа болен, а част от пострадалите момичета не бяха редовно призовани за заседанието. Третата причина е неявяването в залата на един от адвокатите.

Срещу всеки от тримата подсъдими са повдигнати обвинения за  това, че за периода от 1 януари 2019г. до 11 януари 2020г., на територията на област Пловдив, област Стара Загора и област Хасково, са участвали в организирана престъпна група, създадена с користна цел и с цел да вършат съгласувано в страната престъпления срещу множество лица. Отделно на всеки от подсъдимите са повдигнати обвинения за престъпления, касаещи трафик на момичета и склоняване към проституция.

За подобен вид престъпления Иван Петров, Кремена Андонова и Тодор Тодоров могат да получат наказание „лишаване от свобода” от 3 до 10 години, както и глоба от 3000 до 20 000 лева.