СДВР публикува снимки на най-голямата наркооранжерия, откривана досега у нас. Както вече съобщихме, тя бе разбита по време на спецоперация снощи на територията на Горна Оряховица.

Униформените влезли в помещения, отдадени под наем и специално оборудвани с модерни съоръжения за отглеждане на растения от рода на конопа. Там били задържани в момент на обгрижване на растенията двама мъже – 32-годишен столичанин, известен на полицията, и 30-годишен жител на село Арабанаси. Установено е, че основното помещение е било разделено на няколко халета, едно от които - приспособено за сушене на готовата продукция. Оттам са иззети близо 14 кг суха растителна маса, която при полевия наркотест е реагирала на марихуана. В други две помещения, в които са установени близо 1000 засадени стръка от растенията, бил изграден цялостен цикъл за отглеждането им - капково напояване, климатици, влагоабсорбатори, лампи, уреди за измерване и поддържане на температурата и влажността.

По случая е образувано досъдебно производство и процесуално-следствените действия продължават под наблюдението на прокуратурата.

1000 растения са отглеждани в нарколабораторията в Горна ОряховицаОткрити са 14 кг суха растителна маса, чиято стойност на пазара е 70 хил. лв.

Успешната реализацията е в рамките на изпълнение на указания на главния прокурор за противодействие на отглеждането и разпространението на наркотични вещества и е резултат от  добрата комуникация и координация между ОДМВР – Велико Търново, Окръжна прокуратура – Велико Търново и Районна прокуратура – Горна Оряховица, коментира окръжният прокурор Христо Христов. Операциите в страната продължават.