14 кг суха растителна маса на стойност около 70 хил. лв. са открити в разбитата нарколаборатория в Горна Оряховица. В помещенията са намерени и 1000 растения с височина между метър и половина и два метра

Има няколко халета. Едното е приспособено за сушете на марихуаната. В другото има капково напояване, климатици, лампи, уреди за измерване на температурата. По време на задържането всичко работеше, съобщи на извънредна пресконференция шефът на ОДМВР ст.комисар Димитър Машов.

Униформените атакували базата на бивша фабрика за пилета близо до ЖП гарата по предварителна информация, че хора от София и Велико Търново отглеждат марихуана в специални помещения, които са обособени като оранжерия. Около 20 ч. в събота полицаите нахлули и задържали двама мъже в процес на обгрижване на растенията. 

Задържаните са 32-годишен от София, известен на полицията, но неосъждан, и 30-годишен от село Арбанаси.

По информация на униформаните, наркооранжерията е действала около 5-6 месеца. Тя е най-голямата на територията на областта. Тепърва ще се установява къде е трябвало да отиде дрогата.

"Предстои привличането им в качеството на обвиняеми и предявяване на обвинение за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа и за държане на наркотични вещества с цел разпространение", уточни наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова. По първия текст от Наказателния кодекс ги грози от 2 до 5 г. затвор и глоба от 5 до 10 000 лв. За държане на наркотични вещества с цел разпространение наказанието е по-тежко - от 2 до 8 г. затвор и комулативно наказание глоба.

Разкриха голяма нарколаборатория в Горна ОряховицаКъм мястото пътува и главният прокурор