Прокуратурата е повдигнала обвинение на мъж, който в четвъртък следобед миналата седмица е нахлул въоръжен в столична аптека и е заплашил служителите вътре.

Около 17:50 часа, П. Иванов се намирал в София на бул. "Княгиня Мария Луиза". Той влязъл в аптека, част от голяма търговска верига, намираща се на булеварда, криейки ръката си под блузата, с която бил облечен.

Същевременно Иванов на висок глас разпоредил на служителите на аптеката – И. и Г.: "Няма да натискаш паник-бутона, това е обир, ще ви застрелям всичките!", както и: "Вади парите, ще ви застрелям, ще ви направя на решето!".

В този момент в аптеката влезли други клиенти, което разколебало действията на Иванов, а Г. се обърнала към тях с молба за съдействие и уведомяване на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство, под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, в хода на което Иванов е установен, задържан, като му е повдигнато обвинение.

Предвид високата обществена опасност на деянието му – мъжът е задържан за 72 часа, след изтичането на които той ще бъде приведен в сградата на Софийския районен съд – за разглеждане на мярка за неотклонение "задържане под стража".