Сцена като от екшън филм се разигра по улиците на Сливен. Четири патрулки гониха джигит, който отказал да спре за проверка.

Бандитът отпрашил с мръсна газ, когато служителите на “Пътна полиция” в града се опитали да го спрат за проверка и то пред централния вход на дирекцията. Шофьорът обаче не се подчинил. След като изчезнал, започнало полицейско преследване и то посред бял ден.

По време на екшън преследването п “Мерцедес”-а на джигита, който се движил по сливенските улици с над 100 км/ч. Автомобилът бил намерен изоставен в района на Новоселския мост, а водачът направил опит да се укрие в изоставена постройка, съобщават от "Монитор".

В крайна сметка гонката приключила. Задържаният бил Георги Гичев - 30-годишен мъж от Сливен. Оказало се, че джигитът е стар познайник на полицията. Бил многократно осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Бил и с отнета шофьорска книжка.

При задържането Гичев отказал да бъде тестван за алкохол и дрога, отведен е в МВР за 24 часа, където е образувано бързо досъдебно производство.