Телата на две жени бяха намерени в минна шахта в Кипър. Полицията на острова е започнала разследване за убийство. Издирва се 6-годишната дъщеричка на една от убитите жени, предават от световните агенции.

Първото тяло е било намерено на 14 април. То е на 38-годишна филипинка, която е майка на изчезналото детенце. Второто тяло е открито няколко дни по-късно - на 20 април.

Самоличността на жертвата обаче още не е установена, пишат от “24 часа”. Предполага се, че тялото е на 28-годишна жена, също от Филипините. Двете са били обявени за изчезнали още миналата година.

Властите в Кипър имат и заподозрян за престъпленията - 35-годишен военен от армията. Предполага се, че двете убити жени се запознали с извършителя на престъплението през нетат. Мъжът е бил задържан и обвинен в отвличане и предумишлено убийство.

Според информация от органите по време на разпитите мъжът е направил самопризнания. 35-годишният военен признал е, че е удушил една от жертвите, след като е правил секс с нея.

Детето обаче все още е в неизвестност. Не е изключен вариантът то също да е сред жертвите. Продължава претърсването на езерото, а властите използват подводни камери и друго техническо оборудване.

Властите в Кипър са отворили всички досиета на изчезнали през последните години филипинки на острова. Броят на изчезналите е 22. Полицията не отхвърля версията за серийни убийства, извършени от задържания.