Няколко крадци са хванати в Пловдив и областта през последните 24 часа. Двама са задържани са кражба от манастир. Служител на църковната обител „Света Неделя“ сигнализирал в полицията, че от двора на манастира са откраднати медни улуци, подготвени за подмяна. Криминалисти само за ден влезли в дирите на извършителите- мъже на 41 и 51 години. Открити са и незаконно присвоените 103 медни елемента.

За кражба на златни бижута е задържана и 52- годишна асеновградчанка. Жената, която е криминално проявена, присвоила два златни пръстена, собственост на 31-годишен местен жител.

Междувременно две 14- годишни момчета от село Домлян за спипани за кражба на кон. Животното е собственост на 43-годишен мъж от същото село. Пред униформените извършителите на деянието казали, че конят бил оставен на улицата без постоянен надзор и пуснат свободно.

25- годишен мъж от село Ардино, откраднал незаключен велосипед  в следобедните часове на 18 януари. След като сигнал в полицията подал пострадалият 42-годишен собственик, който оставил велосипеда си без надзор на улица „Княз Александър I Батенберг“, полицаи предприели незабавни действия по разследване на кражбата. Случаен свидетел описал извършителя на деянието, който бил установен и задържан в рамките на същия ден и вече е с повдигнато обвинение за кражба.  

Кражба установили и служители на ЕВН - неправомерно присъединяване към ел. мрежа от жилище в Пловдив и веднага подали сигнал в полицията. Дежурна оперативна група установила, че кражбата на ток е дело на 49- годишен, криминално проявен и осъждан мъж, обитаващ жилище на улица „Богомил“. По случая е започнато досъдебно производство, а работата на разследващите продължава по дадени от указания от дежурен прокурор.