Четирима апаши са задържани от полицията в Пещера вчера.

През нощта на 10 срещу 11 май двама мъже проникнали в кафе, намиращо се в брациговското село Козарско, като взломили механизъм на един от прозорците. От там отмъкнали пари и неустановено количество хранителни продукти.

Малко по-късно аналогична кражба била извършена в цех за тестени изделия , собственост на частна фирма в същото село. От обекта липсвали пакетирани колбаси и тестени изделия на стойност от близо 500 лева. Служителите на Криминална полиция започнали усилена работа и скоро открили извършителите. Оказало се, че това са 21-годишен мъж и негов 16-годишен съучастник, и двамата от Кричим.

Извършителите имат криминални регистрации и са известни на органите на реда. Продължават оперативните действия за установяване на тяхната съпричастност и към няколко кражби от паркирани автомобили в селото същата нощ. По случаите са образувани досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

Още една кражба са установили криминалисти от Пазарджик. Те са задържали криминално проявен мъж  извършил грабеж от възрастна жена.

Престъплението било извършено снощи около 8 часа на улица в областния град. 74-годишна жена била нападната от непознат мъж, който успял с помощта на физическа сила да отмъкне дамската и чанта. В нея жертвата носила личните си документи, мобилен телефон и сумата от 200 лева.

Жената подала сигнал в полицията, като малко по-късно на същия ден бил задържан 54-годишен мъж от село Момино село.

Той е криминално проявен и осъждан. Задържан е за срок от 24 часа, по случая се води досъдебно производство.