Двама млади мъже са задържани от служители на в Ракитово за притежаване на наркотици. На една от улиците в града служители от местния полицейски участък забелязали 20-годишен мъж от същия град, като последвала проверка, при която се установило, че той носи в себе си хартиена опаковка съдържаща неголямо количество бял прах.

След направен полеви наркотест се оказало, че става дума за кокаин. Половин час по-късно колегите им от районното във Велинград извършили проверка в къща, а . жилището било обитавано от 20-годишен костандовец. Вътре органите на реда открили хартиена опаковка също съдържаща кокаин. И двамата са задържани в ареста на РУ-Велинград за срок от 24 часа. По случаите са образувани досъдебни производства.

Междувременно 19-годишен шофьор е задържан заради управление на автомобил под въздействието на наркотици. На улица в пазарджишкото село Юнаците автопатрул спрял за проверка „БМВ“ , управлявано от 19-годишен жител на същото село. Последвали тестове с дрегер, като пробата му за употреба на дрога се оказала положителна.

На водача е взета кръвна проба за лабораторен анализ. Той е задържан за срок от 24 часа, а спрямо него се води бързо производство.