Дело за жестоко убийство в Горна Оряховица започва във вторник в Окръжния съд във Велико Търново. За него на подсъдимата скамейка се изправят двама скитници, които буквално смазали с ритници и юмруци главата на свой събрат по съдба, с когото делели необитаема сграда в района на болницата в Горна Оряховица, съобщи 24 часа

Разпрата възникнала заради отнет и заложен мобилен телефон на жертвата Дончо Й. от аверите му. Делото е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Велико Търново, с който подсъдимите Даниел Д. от Горна Оряховица и Ангел Х. от с. Добри дял, общ. Лясковец, са обвинени в това, че за времето от 26 до 30 април т.г., в необитаема сграда на ул. „Отец Паисий Хилендарски" №61, в съучастие, умишлено умъртвили 59-годишния Дончо от гр. Левски чрез нанасяне на множество удари с юмруци и ритници в областта на главата и тялото, с което му причинили открита черепно-мозъчна травма.

Убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с оглед броя и вида на уврежданията, и с особена жестокост, изразяваща се в причиняването на множество травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците, пише в обвинителния акт.