Двама от адвокатите на подсъдимия Йоан Матев по делото  за убийството на непълнолетния Георги в Борисовата градина  се отказаха да го защитават. За решението на  Виктор Попов и Иван Томов да се оттеглят стана ясно на днешното заседание в Софийски градски съд (СГС). Така Матев ще бъде защитаван само от Стоянка Маркова за убийството на 2 юни 2015 година.

През ноември 2017 година Софийска градска прокуратура(внесе обвинителен акт срещу Йоан Матев. Процесът срещу него започна през февруари. Матев е обвинен, че е нанесъл удар с нож на Георги Игнатов, в резултат на което са били засегнати жизненоважни органи и е настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия. Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието.

Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти. Той успя да се укрие над година от правосъдието, а държавата почна и разследване дали от неговото училище не са му помогнали да се укрие, тъй като са мълчали за подозренията си, че той е възможният извършител.

През април 2018 година родителите на жертвата се появиха за първи път в съдебната зала. На процеса присъства и майката на обвиняемия Йоан. При едно от заседанията адвокатите на Йоан поискаха делото да се прекрати и процесът да бъде засекретен. Искането беше отхвърлено.

Ето какво казаха днес прокурорът по делото Драгомир Янчев и адвокатката Стоянка Маркова: