Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за катастрофата с автобуса от градския транспорт в Тракия, при което е пострада 34-годишна жена. Досъдебното производство е за нарушаване правилата за движение при управление на моторно превозно средство и причиняване по непредпазливост на две средни телесни повреди на 34-годишна жена, като деянието е на пешеходна пътека.

Както TrafficNews.bg съобщи, тежкият инцидент стана до Хлебозавода в Тракия. Автобус по линия N18  е предприел ляв завой и е блъснал пресичащата жена с количка. Непосредствено след удара хора от близкото заведение са оказали помощ на пострадалите.

Четири патрулки бяха на мястото на инцидента. Пътното платно бе затворено. Още снощи шофьорът на автобуса бе задържан за 24 часа в ареста. Предстои прокуратурата да прецени дали да поиска постоянна мярка за неотклонение спрямо него.

Майката, пометена от автобус в Пловдив, е на командно дишане! Борят се за живота й СНИМКИ33-годишната жена е с тежка черепно-мозъчна травма

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура - Пловдив. Към момента се изясняват обстоятелствата по случая. Извършени са оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели,  назначена е автотехническа експертиза и др., които да установят с точност механизма на настъпване на пътнотранспортното произшествие. 47-годишният водач е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.  Той не е осъждан. Тестовете с техническо средство за алкохол и наркотични вещества са отрицателни. Срокът за разследването е двумесечен.