Криминалисти на Трето РУ задържаха двама наркодилъри. Преди дни служителите предприели проверка на сигнал от тел. 112 за оказана спешна медицинска помощ на непълнолетно момче, почувствало се зле след употреба на наркотично вещество. Тийнейджърът е освободен за домашно лечение, а при обиск от него са иззети две пакетчета синтетичен канабиноид.

В рамките на организираните оперативни и издирвателни действия бил арестуван пловдивчанинът, разпространил на непълнолетния дрогата. С постановление на наблюдаващ досъдебното производство окръжен прокурор, мъжът е задържан за срок до 72 часа. Междувременно, в момент  на сделка със синтеничен канабиноид, бил арестуван друг пловдивчанин. Иззетото от него количество е над 8 грама. По случая е образувано бързо производство.

При аналогични действия са задържани и трима притежатели на наркотици. В полицията в Асеновград попаднал местен жител, засечен да носи около 22 грама марихуана. В РУ-Труд пък бил отведен мъж, от когото е иззет амфетамин, а в Четвърто РУ в Пловдив се озовал младеж, направил опит да се освободи от растителна смес със съдържание на психотропно вещество.  Срещу тримата се водят полицейски производства.

Дрогиран водач на камион пък бе задържан от служители на РУ-Труд вчера сутринта. Около 8.20 ч., в село Граф Игнатиево, полицейски автопатрул приложил линейния подход за пътен контрол и извел от транспортния поток товарен автомобил „МАН“. Последвалата проверка на 41-годишния мъж зад волана установила, че той е под въздействие на наркотични вещества. Шофьорът отказал да даде кръв за химически анализ. Отведен е за едно денонощие в полицейския арест. Образувано е бързо производство.