Окръжният съд в Пловдив постанови 2 години условна присъда на Деян. Пловдивчанинът бе осъден по три обвинения, свързани с наркотици и възпрепятстване на полицейска проверка. Така за деянията му магистратите наложиха едно общо най-тежко наказание в размер на 1 година и 4 месеца, увеличено на 2 години заради множеството престъпления. Той ще трябва да плати глоба в размер на 10 000 лева, а в присъдата му е включено и 2 години лишаване от шофьорска книжка. Въпреки това Деян няма да изтърпи ефективно наказанието, тъй като е с чисто съдебно минало. Съдът е отложил с 4 години изпитателен срок присъдата. 

Припомняме, че Деян бе спипан на 3 октомври миналата година с марихуана на стойност близо 90 лева. Според обвинението дрогата е била държана с цел разпространение. Отделно, когато полицията се опитала да спре автомобила му, той не се подчинил и се опитал да избяга от контрола на униформените. След гонка униформените все пак успели да пресекат пътя за бягство на Деян, а от последвалата проверка станало ясно, че той управлява автомобила след употреба на кокаин

Деян успя да намали наказанието, като се призна за виновен по всички обвинения, а делото бе разгледано по съкратената процедура.

Присъдата подлежи на протест и обжалване  в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.