Пробация и лишаване от книжа за половин година получи пловдивчани след серия от нарушения на пътя. 36-годишния Мартин Асенов се изправи за първи път пред съда. Той е обвинен в две престъпления по закона за движение по пътя.

Асенов си спретнал гонка с полицията след дрифт по един от натоварените булеварди в Пловдив. На 19 май Мартин бил леката си кола крайслер. В район „Източен”, посред бял ден, той започнал да занася по улиците и булевардите с возилото си. Един от дрифтовете на пловдивчанина бил забелязан от екип на полицията.

Униформените се опитали да спрат за проверка Мартин, но той побягнал. Не се подчинил нито на „стоп” палката, нито на подадените светлини и звук от патрулката. След кратко преследване 36-годишният Мартин е бил спрян. Съставен бил акт за извършени две престъпления.

Само ден обаче по-късно, Асенов бил спрян отново от екип на полицията. 24 след първата санкция, той получил още 5 акта. Едно от нарушенията било свързано със закона за застраховането, а другото за преминаване на червен сигнал. Книжката на Мартин била отнета, а преди месец той се е сдобил и с обвинение.

Шест месеца след гонката в Пловдив, Асенов застана пред съда. Той сключи споразумение с магистратите, след като призна изцяло вината си. Мартин е наказан с 8 месеца пробация и отнемане на книжката в рамките на 6 месеца. Оказва се, че само след 2-3 седмици, мъжът отново ще седне зад волана. Административната му санкция по отнемане на свидетелството е започнала от деня на отнемането, а присъдата обхваща именно този период – от деня на отнемане.