Доживотна присъда получи 38-годишният бивш полицай Красимир Карчев, който през 2017.  застреля гръцки лекар на остров Крит през 2017 г., съобщиха медиите в Атина.

Съдът в Ираклио даде същата присъда и за вдовицата Дешка Говедарова (39 г.) на убития 62-годишен кардиолог Христодулос Каландзакис. Българката се оказа съучастничка в престъплението и любовница на Карчев. Тя беше призната за виновна в подбудителство без смекчаващи вината обстоятелства.

Според обвинението Красимир и Дешка са поддържали тайна връзка и заедно са решили да убият лекаря. На 7 октомври 2017 г. полицаят си взел тридневен отпуск, пристигнал в Крит и причакал д-р Каландзакис на пътя за Йерепетра, по който той е отивал на работа със своя мерцедес. Българинът застрелял с ловна карабина с четири куршума доктора навръх рождения му ден.

В показанията си пред съда Карчев поел върху себе си цялата вина за деянието, като заявил, че Дешка не е участвала по никакъв начин. Магистратите обаче са категорично, че вдовицата е инициатор на престъплението, защото лекарят я заподозрял за извънбрачна връзка. Той дори е настоявал да бъде направен ДНК-тест за установяване на бащинството на 4-годишното им дете. 

Тогава Дешка, която първо била домашна помощничка на заможния и далеч по-възрастен доктор, се притеснила, че той може да поиска развод и тя да не наследи огромното му имущество.

След убийството, което шокира жителите на Крит, Карчев беше задържан  след показания от ловец, който го видял на мястото на убийството. По пушката, която изхвърлил и с която е извършено убийството, бяха намерени негови отпечатъци. Малко по-късно Карчев, който е от Казанлък, направи пълни самопризнания.