Полицаят Боян Кабашки/45/ и фалшификаторите  Васил Гайдаджийски /60/, Рангел Сарийски/55/, Борис Ябълков/54/ и Христо Лозев/43/ , арестувани при акция на пловдивската полиция, бяха доведени с белезници в съда. Те скриха лицата си от камерите и отказаха да бъдат снимани.  Днес състав на Районен съд ще реши дали те да останат зад решетките с постоянна мярка задържане под стража. 

 Обвиненията срещу тях са са за изготвяне на неистински документи, както и за подбудителство и помагачество на престъпната дейност. 

Боян Кабашки /45/ е служител  на дирекция "Миграция". Той вадил от масива "Български документи за самоличност" номера на реално съществуващи  документи, с които са изработвани фалшификатите. 

Клиенти на бандата били жители на Турция, Албания и Тунис. Документите трудно можели да бъдат засечени от граничните власти, тъй като били с изключително високо качество. Ролята на миграционния служител била да предостави номера на валидни български документи, така че при евентуална проверка личните документи да излязат в системата като валидни. Така лицата можели свободно да пребивават и да пътуват на територията на Европейския съюз. 

Адвокатите на задържаните поискаха прекъсване на делото за да се запознаят със събраните материали. Тоще продължи в 13 часа. 

Очаквайте подробности !