40-годишният кърджалийски дилър Манол Димитров - Монката  и „колегата” му от Пловдив Аспарух Димов отиват зад решетките. Двамата бяха наказани с ефективни присъди след споразумение с прокуратурата.

Манол Димитров управлявал къща за гости на язовир Кърджали. Често компании са се събирали и са правили купони на въпросното място. Една вечер Монката се запознал с мъж на име Стефан Авков. Последният знаел, че Димитров се занимавал с наркотици и тяхното пласиране.

Покрай забранения бизнес двамата станали комбина. Авков купувал големи количества от Димитров, а след това ги препродавал на по-дребни дилъри.

Схемата била изпипана така, че да не стигнат разследващите до тях. Сделките са ставали по пътя Асеновград – Кърджали. Димитров е оставал торбите с дрога – предимно амфетамин, до пътен знак или чешма. Стефан Авков пък криел по същия начин парите за наркотиците. По приложението WhatsApp си пращали локациите съответно на стоката и парите.

Така до юни, когато Авков бил заловен след сделка. Две седмици по-рано Монката продал амфетамин на ортака си за близо 67 хиляди лева. От въпросния амфетамин Айлов е пласирал на клиента си Аспарух Димов. Стоката била за близо 700 лева.

След сделката Димов се качил на колата си потеглил. Той не бил сам, а в компанията на още един мъж от Пловдив и 22-годишна жена. Още тогава TrafficNews разказа за акцията в Асеновград.   

Арестуваха дилъра Монката в ПловдивОще няколко души са в ареста заради наркотици взети от него

И тримата били задържани и срещу тях е повдигнато обвинение. Процесът на Стефан Авков обаче е бил разгледан отделно от този на Монката и Аспарух.

Авков също е сключил споразумение и е получил една година и 6 месеца затвор.

Днес с ефективна присъда се сдобиха Димов и Димитров. Те сключиха споразумение с държавното обвинение, като признаха изцяло вина.

Аспарух бе наказан с 2 години затвор, както и с 10 хиляди лева глоба. Монката пък отнесе 4 години затвор и също 10 бона глоба. И двамата ще излежат присъдите си при строг режим.