Известният наркотърговец Мечо по прякор Баничаря и партньорката му Християна, арестувани по време на сделка в Пловдив, остават в ареста. Още в петък спрямо Митко Калайджиев и Християна Тодорова е взета постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”, научи TrafficNews.

Спрямо тях са с повдигнати обвинения за разпространение на наркотици, като количеството дрога, с която са били заловени е било в големи размери.

Припомняме, че Мечо и Тодорова  бяха задържани при пласиране на метаамфетамини. Те са имали среща на изхода на Пловдив – Голямоконарско шосе с още петима, на които е трябвало да бъде предадена пратката.

Известният наркотърговец Мечо е задържаният при спецакцията в ПловдивБаничаря е с богато криминално минало, като за него се знае, че има канал за хероин от Турция

След арестите е бил направен обиск на два адреса, при който са открити 4 стъклени лули и 2 електронни везни със следи от наркотичното вещество, 100 таблетки клонарекс, пакетче амфетамин и мобилни телефони.

Основни „играчи” при сделката са били именно Мечо и дамата. Другите петима са били техни клиенти. Наркотърговецът е бил в Рейндж Ровър, а партньорите му в бургаско ауди.

Според съда има достатъчно доказателства спрямо партньорите по повдигнатите обвинения.

Наш репортер научи, че Митко всъщност не е от града под тепетата. Той обаче почти всеки ден  прекарвал в ромската махала Столипиново и не заради бизнеса  с баници.

По думите на наши източници Мечо е контактувал с дилърите на дребно в квартала, за където най-вероятно е била предназначена пратката. В махалата той стопанисва закусвалня за тестени закуски. Такива имал и в останалата част на града, някои от които скоро затворил. Един от обектите дори се намирал под носа на Темида, а именно до сградата на пловдивския съд.

Християна също била с главна роля в незаконния бизнес с наркотиците.

Това не е първият арест на мъжа. Мечо и приближените му бяха закопчани през октомври миналата година в Столипиново. Тогава шестима дилъри бяха арестувани, сред които и Баничаря. При обиските в един от автомобилите бе намерено близо 300 грама прахообразно вещество, което при полевите тестове е реагирало на хероин.

Шестима дилъри са арестувани в Столипиново снощи, спипаха прочутия МечоПри операцията на Криминална са открити сериозни количества наркотици