Искаме среща с главния прокурор и настояваме той да дойде на място в Мездра. Това заяви дядото на застреляното момче - ромският лидер и ексдепутат Тома Томов пред bTV по време на шествие, на което близките на детето излязоха пред полицията в Мездра.

Момчето беше намерено мъртво на улицата около 17 ч. в петък, като първоначално се смяташе, че е нападнато от куче, а след това, че е имало инцидент с пиратки. По-късно обаче беше установено, че то е починало след огнестрелна рана, а като обвиняем беше задържан бащата на другото дете, в чийто дом те са играли.

Починалото дете е внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия "Рома" Тома Томов.

„Тук сме във връзка с убийството на моя внук Томи. Аз съм юрист от 1985 г. и не мога да дам квалификация на деянието, което е извършено. Просто няма текст от закона, който да обхване цялата престъпна дейност на това семейство – убийство, събличане на жертвата, влачене, оставяне на тротоара, прикриване на истината“, обясни дядото на момчето.
 
Той уточни, че близките нямат упрек към работата на следствените органи и прокурорите, но имат няколко въпроса по случая.

Дядото отправи своите въпроси към прокуратурата и разследващите органи. Първият от тях е защо не са претърсени останалите сгради, не само дома на обвиняемия и защо не са снети обяснения от съпругата му, която твърди, че не знае български, а живее в България от 30 години, и защо не е задържана.

„Имаме сериозни основания да смятаме, че тя участва в престъплението“, заяви дядото.

Намерени ли са дрехите на детето и къде са, дали са унищожени, попита още той.