Продължава процесът срещу д-р Иван Димитров, обвинен в убийството на Жоро Плъха.

Припомняме, че по време на разпоредителното заседание медикът пожела делото да се гледа по съкратената процедура, с разпита на само 5 свидетели. Съдебният състав обаче поряза желанията му и насрочи процесът по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица.

Както TrafficNews съобщи, Апелативен съд – Пловдив върна казуса с убийството на Жоро Джевизов на първа инстанция за повторно разглеждане. Окръжен съд  оправда лекаря по обвинението в убийство при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. Медикът обаче бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок  за притежанието на незаконни боеприпаси.  

Днес делото ще продължи с разпитите на останалите в списъка за призоваване свидетели. Процесът започна по същество в края на септември. Пред магистратите се изправиха първата група от очевидци. Сред тях и такива, които са първи са открили трупа на Джевизов. Един от ключовите очевидци обаче – лелята на доктора, не се яви в заседанието.  

Свидетели, открили убития Жоро Плъха: Беше проснат на капака, до него имаше нож без кръвРазпитан бе калекото на д-р Иван Димитров

Второто поред заседание трябваше да се проведе дни преди Коледа. Ход обаче не бе даден заради заболял от COVID  съдебен заседател.