Окръжна прокуратура-Пловдив предаде на съд 20-годишния Стойчо Асенов, обвинен в убийството на мъж от садовското село Болярци. Действията му са извършвани с особена жестокост. От близо година младият мъж с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и оставен в ареста.

Припомняме, че масов бой между две ромски фамилии, станал на 19 юни миналата година, завърши със смъртта на 38-годишния Георги Асенов. Починалият е бил многократно наръгван с нож от Асенов, а в основата на техния спор бил любовта на една жена. 

След масовия бой в Болярци, завършил с убийство: Съдът остави извършителя в арестаТезата на 20-годишния е, че се опитал за защити майка си

На съд е предаден и 41-годишен съсед на Стойчо - участник в масовото меле, който направил опит за убийство над 21-годишен от другия род. Той му е причинил средна телесна повреда, представляваща нараняване по черепната кухина, посочват от обвинението.

По делото е установено, че Асенов живеел на съпружески начала с жена, с която имали две деца. През декември 2022 г. те се разделили. Жената отишла да живее при друг мъж в Болярци, Стойчо искал да упражнява родителските права върху двете деца. Майката обаче отказала да подпише документите. Това предизвикало напрежение между фамилиите на бащата и близките на новото семейство на жената.

На 19 юни 2023 г. между представителите на двата рода и техни съседи възникнал конфликт, който се изразявал в размяна на обиди, удари с твърди предмети. Вечерта напрежението ескалирало пред дома на Стойчо Асенов.

По време на мелето той пробол с нож няколко пъти по тялото 38-годишният Георги Асенов, който починал от раните си. Нанесъл прободна рана на пострадалия друг от родата на загиналия. Последният бил ударен и с метален прът по главата от съсед на Стойчо, срещу който също е внесен обвинителен акт.

Пострадалият 21-годишен е бил откаран в болница и настанен за лечение. И двамата пострадали са роднини на мъжа, с когото живеела майката на децата.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.