Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа четирима мъже за държане с цел разпространение на 14 кг марихуана. Марихуаната е била предмет на грабеж в землището на село Болярино. 

Четиримата са от Раковски, на възраст 25 - 32 години, всички са с криминални досиета за притежание или разпространение на наркотици. 

Четиримата обвиняеми са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в който срок предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд – Пловдив за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тях.

На 29.12.2020 г., в землището на Болярино  била осъществена сделка по закупуване на наркотици – 14 кг марихуана. Купувачът Х.Д. не платил наркотиците, като открил стрелба във въздуха с автоматично огнестрелно оръжие. Заплашил продавача и му взел стоката.

 

След подаден сигнал за инцидента на тел. 112, в резултат на извършените от служители на РУ на МВР - Раковски и на ОД на МВР – Пловдив - отдел „Криминална полиция”, извършителят е задържан. Същият е задържан от органите на полицията. 

Извършени са множество процесуално – следствени действия, включително разпит на свидетели, оглед на местопроизшествие, множество претърсвания, назначени са химическа и балистична експертизи. Намерени са и са иззети четири чувала с общо 14 кг марихуана, както и два автомата „Калашников” с боеприпаси. 

Задържаният е на 35 г. от Казанлък. Той е криминално проявен, осъждан е общо 10 пъти, включително за грабежи, наркотици, притежание на незаконно оръжие, причиняване на телесни повреди и др. Многократно е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“.

На  03 януари стрелецът е задържан под стража от Окръжен съд. 

По информация на TrafficNews марихуаната е била открадната от трафикант преди няколко месеца в района на Свиленград от въпросните четирима мъже от Раковски. За кражбата обаче не било съобщено по обясними причини. 

Очакват ги от 3 до 15 години затвор и глоби до 100 000 лева. 

Арестуваха мъж стрелял с автомат при сделка за марихуана край ПловдивЕкшънът се разиграл в село Болярино