Сигнали за изборни престъпления са постъпили в Районна прокуратура - Пловдив. Това съобщи Чавдар Грошев по време на брифинг по-рано днес. Той обаче не коментира колко са сигналите и дали има задържани лица. 

"Всички сигнали се разглеждат максимално бързо. Проверката се извършва в рамките на 48 часа, създали сме необходимата организация", коментира районният прокурор. 

От изявлението му стана ясно, че ще има дежурни прокурори и на 3-ти, и на 4-ти април. Гражданите могат да подават сигнали по интернет, в районните управления и в прокуратурата.

Както вече съобщихме, 34 души са задържани за престъпления, свързани с изборния процес, в цялата страна. . Още в началото на март е създадено междуведомствено звено от представители на прокуратурата, МВР и ДАНС, които трябва да разглеждат сигналите за купуване и продаване на гласове и защита на изборните права на гражданите. Към момента са постъпили 144 сигнала. Текат проверки по 163 преписки, образувани са 14 досъдебни производства. 1053 души са  предупредени с протокол. 

Проверяват 144 сигнала за изборни престъпления, има задържани20 000 служители на МВР са ангажирани с изборния процес