19 дни след смъртта на фризьорката Милена Шишкова заподозреният убиец Стоян Зайков-Чане е жив и се укрива в района на Костенец. В това са категорични участниците в разследването на двете убийства в града.

През почивните дни полицията е стигнала до следа за Чане, научи Trafficnews.bg.  Семейство е подало сигнал, че е намерило разбита вилата си, която се намира при почивна станция Долна Баня в местността "Свети Спас".  

Откраднати са консерви и суха храна, както и три одеала. Ползвана била и банята. Полицейското куче разпознало следи именно от Зайков. 

Роми от махалата в Долна Баня също подали сигнал, че са видели Чане. Дори се похвалили, че са се опитали да го хванат, но той избягал. В района на Долна Баня има няколко почивни станции, както и база на МВР.

Кучета са открили следи и във вили до Костенец, което окончателно убедило полицията, че Чане се крие в района, който познава най-добре и преди време е бил неуловим с месеци.

Доказателствата на този етап сочат, че убийството на Милена, от която Стоян има син, е планирано, а не в момент на гняв. 38-годишната жена беше намерена застреляна на 19 май. 

Последната версия, която се появи е, че по случая с убитата жена са замесени и наркотици. По непотвърдена информация в дома на Милена е открито сериозно количество хероин.

Самата тя признавала само, че пуши "весели цигари". Направената експертиза след смъртта на фризьорката обаче била категорична, че тя не е взимала наркотици, научи TrafficNews.

Дали Зайков е планирал и второто убийство на неговия съсед и братовчед Валентин Петров, все още няма отговор от криминалистите.

Издирването на Чане буксува повече от половин месец, а досега той е неоткриваем. Подозренията са,  че той има помагачи и е добре информиран за действията на полицията. За залавянето му бяха ангажирани освен редови полицаи и екипи от всички специализирани части на МВР, дронове и хеликоптер. Операцията погълна и сериозен финансов ресурс, но засега резултат няма.  

Намерената пушка в Костенец не била на Чане, а на бракониерПреди години Зайков се укривал повече от месец в съседна сграда на полицейското управление

Наркотици изплуваха сред версиите за убийствата в КостенецМилена и другата жертва Валентин рязко се замогнали напоследък, подозират, че са влезли в схема за пласиране на дрога