Двама братя отнесоха по 2 хиляди лева глоба за побой на две сестри в село Христо Даново. Районен съд- Пловдив ги признал за виновен, като освен административните наказания, единият трябва да заплати граждански иск на едната сестра в размер на 2500 лева, а другият трябва да заплати на другата сестра сумата от 3500 лева. 

Ситуацията се е разиграла на 25-ти октомври 2021 година, като двамата братя живеели в близост един до друг, както и пострадалите сестри, като единият подсъдим е съсед на едната от пострадалите. Няколко дни преди инцидента отношенията между семействата на подсъдимите и частните тъжители са били  влошени. На същата дата около 15 часа, двамата братя се прибрали от работа с лек автомобил управляван от единия подсъдим.  Той оставил брат си до дома му и продължил към своя. След това навлязъл в двора на съседката си-една от пострадалите жени, за да обърне колата си.

 Подразнена от това, тя излязла от дома си и започнала да негодува срещу действията му. Двамата се скарали, а на място се събрали доста хора и съседи. В разгара на скандала подсъдимият взел от багажника си дървена бухалка и започнал с нея да удря частната тъжителка по тялото, в областта на ребрата, бъбреците и лявата ръка. Чувайки скандала, от дома си излязла сестрата  на пострадалата. На място тя видяла, че един от братята удря сестра й и започнала да го дърпа, за да го отдалечи от нея. През това време на мястото пристигнал и другият подсъдим, който започнал да дърпа сестрата, след което започнал да я рита в областта на ребрата. От получените удари  тя паднала на земята. Скандалът се пренесъл и между присъстващите на случая близки на подсъдимите и частните тъжители, които започнали да хвърлят камъни по къщите и колите на подсъдимия, който започнал скандала и на семействата на пострадалите.

На тел. 112 постъпили множество обаждания от съседи с искане за съдействие от страна на полицията и оказване на медицинска помощ. На място пристигнали полицейските служители от Ру на МВР Карлово , но скандалът вече бил затихнал. Те видели, че са изпочупени автомобилите на замесените в скандал. Така няколко лица били задържани, образувани били две досъдебни производства.Пострадалите сестри били във влошено здравословно състоянието, поради което два дни по-късно посетили лечебно заведение, където били прегледани, а едната сестра има счупвания.

След наложеното наказание подсъдимите обжалвали решението на Районен съд , като адвокатът им е предявил жалба, с която присъдата е представена като несправедлива. Защитата е посочил, че са допуснати съществени нарушения от Районен съд  Пловдив. Исканията им са  били присъдите  да бъдат отменени и делото да се върне за ново разглеждане от друг състав на първостепенния съд, защото не е извършил обстоен анализ на събрания доказателствен материал.  Адвокатът на двете сестри обаче е изискал съдебният акт да бъде потвърден защото е законосъобразен, а жалбата на обвиняемите да бъде оставена без уважение.

Окръжният съд е изслушал всички страни по делото и е решил, че районният съд е направил  обстоен анализ на всички доказателствата по делото. Установено е, че няма допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които да дадат основание за отмяна на решението, поради което съдът го е потвърдил.