Двама братя пребиха с метални тръби началника си в пловдивска фирма. Мъжете са нападнали своя шеф в базата на предприятие за производство на пластмасови изделия, където са работели като сортировачи, а причината – забележка.Преди дни те се изправиха пред Районния съд в Пловдив, обвинени в причиняване на лека телесна повреда. 

Случката се разиграла в завода за производство на пластмасови изделия на Асеновградско шосе. Работник е липсвал от работното си място и това не е останало незабелязано от неговия ръководител. След два часа, сортировачът се върнал, а началникът го попитал защо не е бил на работа и ако има някаква причина, защо не се е обадил. Пренебрежително работникът му  отговорил, че може да отсъства колкото си поиска и го напсувал, след което му обърнал гръб. Възмутен от наглия отговор ръководителят на отдела хванал за ръката подчинения си, но последния се дръпнал рязко и блузата му се скъсала.

Ядосан работникът отишъл в съседното хале, където работел брат му. Там му разказал за случилото си и двамата решили да си отмъстят. С метална тръба и кози крак, тичайки братята се върнали при началника и започнали да го млатят в областта на гърба, ръцете, краката и дори в главата.

Колеги, станали свидетели на побоя веднага се намесили и разтървали обезумелите мъже. Двамата братя побягнали, а потърпевшият повикал полиция.

Органите на реда издирили побойниците и ги задържали. Още на следващия ден раненият посетил „Съдебна медицина” и изкарал удостоверение за причинените му наранявания. Медиците са констатирали, че пловдивчанинът е с кръвонасядания по предната лява половина на гръдния кош и гърба вляво, по лявата мишница и лявата предмишница, по дясната мишница и дясната предмишница; охлузване по дясната колянна става и травматичен оток по лявата теменно-слепоочна област.

Срещу братята е заведено дело, а преди дни излезе и решение за дръзките им действия. Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 1 година или пробация за подобно престъпление. Тъй като обаче побойниците са с чисто съдебно минало, липса на водени срещу тях други наказателни производства, трудовата им ангажираност към момента на извършване на деянието, магистратите решиха да си освободят от наказателна отговорност.  Спрямо тях е наложена глоба от 1000 лева за всеки, както и разходите по делото се споделят помежду им.

Решението на Районен съд Пловдив подлежи на обжалване в 14 дневен срок.