Жена осъди брат си заради клетви, станали достояние на цяло село край Пловдив. Мъжът на няколко пъти обиждал и псувал роднината си, а причината – зеленчукова градина.

Брат и сестра получили като наследство двор към къща, който разделили на две. В постройката живеел мъжа, а жената и семейството й в Пловдив. Всяка седмица сестрата и съпруга й посещавали селото, където обработвали двора.

Един ден обаче роднините си спретнали скандал. Той бил провокиран от брата, който смятал, че сестра му краде вода. За да има мир и спокойствие, семейството от Пловдив монтирали отделен водомер. Това не спряло обаче фамилният конфликт.

Брат и сестра спрели да разговарят помежду си, а когато го правели се карали неистово. По време на един от скандалите, братът започнал да крещи в центъра на селото, че сестра му е лека жена. Притеснена дама се прибрала и дни наред преживявала срама.

Сценария обаче се повторил. Всеки път, когато семейството на жената ходели на ранчото, братът обиждал, псувал и унижавал сестра си.

Един ден жената не издържала и подала жалба в полицията. Това не спряло брата. Той продължавал да клевети пред съселяните си роднините си.

Чашата преляла и дамата завела дело срещу брат си за клевета. В съдебна зала мъжът отрекъл да е обиждал близката си, но не един или двама свидетели са потвърдили думите на жената. Тя дори представила болнични листове, според които често е била в депресивни кризи заради скандалите.

Въпреки оправданията, че често той пръв е бил обиждан, мъжът бе признат за виновен. Мъжът бе със снета наказателна отговорност, но наказан с административна глоба. Санкцията е в размер на 1300 лева. Братът е осъден да заплати на сестра си и обезщетение за неимуществени вреди в размер на 800 лева.