Близнакът Борислав Динков отказа да дава показания пред съда. Той е един от свидетелите в процеса срещу Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. След като днес преди обед подсъдимият даде пространни обяснения за фаталната нощ и как се е стигнало до смъртта на младежа, на свидетелската банка застана Борислав. Той каза, че няма да свидетелства и отказа да отговоря на въпроси на съдията. Каза само, че не желае да бъде разпитван дори в присъствие на адвокат.

Съдия Станислава Бозева му заяви, че не може да откаже да отговаря на въпросите  й, но близнакът продължи да мълчи.  Окръжната прокуратура направи искане да му бъдат прочетени показанията , които е дал пред съдия.

В показанията Борислав  е разказал, че с Рангел се е видял в Цалапица, а той го е попитал дали може да му намери амфетамин. По думите на Борислав, Бизюрев употребява наркотици от дълго време и пие алкохол. “Той пита Димитър, но и той му отказа, защото няма от къде да му намери. Димитър и той употребяваше наркотици, откакто го познавам. Димитър Малинов дойде на работата ми в Цалапица. Попита ме дали може да му услужа със 100 лева назаем, аз му казах, че ще му дам. По-късно отидох в парка, където правихме барбекю, бяхме към 30 човека. Рангел ми сподели, че търси Димитър, за да го бие. Изпи една бутилка джин, видях го. Казах му, че съм обещал на Митко да му дам пари. Рангел каза да му пиша да се видим и тръгнахме с моята кола. Видяхме, че не е пред тях и завихме в уличка, той беше на средата на пътя и Рангел ми каза да спра до него. Видях Митко на светлината на фаровете. Рангел слезе и без да говори започна да удря Митко. Докато го удряше, Рангел му казваше: “какво си говорил, “майка ти дейба”. След това го хвана и го удряше в стълба. Тениската му се скъса, аз бях в колата. Митко му каза: “спри брат, много лошо ме удари” и аз също му казах да спре.

Димитър се изправи и тръгнахме, после се върнахме и видяхме, че лежи на земята и изглеждаше починал. Рангел каза да карам със загасени фарове, за да не ме хванат камерите. Ръцете на Рангел бяха червени”, разказал Динков на разпит пред съдия.

Динков е заявил в разпита, че Рангел го е карал да прави маневри, да отвори багажника и да качат трупа на Димитър в него. По думи на Борислав всичко е инициирано от Рангел, дори заравянето. “Рангел се обади на брат ми и му каза да вземе мотика и да дойде на сметището. Както карах и Рангел ми каза да спра. Брат ми пита какво се е случило, а Рангел вдигна капака на багажника и каза “убих го”. Когато го изваждаше, Димитър изхърка. Рангел копаеше сам около 20-30 минути. Той ни каза, че ако кажем на полицията, ние излизаме съучастници. Рангел изкопа дупката и сложи тялото и го зарови, накара ни да вземем строителни материали и да ги сложим отгоре. След това ми каза да изчистим колата със спирт. Искам да кажа, че Бизюрев ме накара да пиша на Димитър къде е, за да може да покажа тоя чат, ако ме питат къде е. Споделих с баща ми какво е станало, разказахме му самата история, колата я мих, след като казах на баща ми", е версията на Динков. 

Пред разследващите Борислав е разказал малко по-различна история и бяха констатирани разминавания. Последваха въпроси от Рангел Бизюрев към близнака Борислав Динков, като обвиняемият за умишленото убийство заяви, че се позовава на „Бориславе, когато те е разпитваха на директора, дали имало физически и психически натиск?“ - имало е и психически, и физически, не искам да коментирам, отговори младежът.

– Кръв имало ли е по Митко?
- Не, заяви Динков.

– Удари в лицето ти видял ли си?
- Не съм видял.

– Аз пил ли съм бутилка джин?
Динков отговори с да, а Рангел е категоричен, това е лъжа.

– Казвал ли съм ти аз къде да караш въпросната вечер?
- Не желая да отговарям, каза Борислав.

– Ръцете ми били ли са ожулени и в кръв?
– Никъде не съм казал, че има кръв, уточни Динков.

– Сам ли го качих в багажника?
– Не, каза той.

– Когато го освети с колата, той държеше ли телефона в ръка?
– Нямам спомен, каза свидетелят.

– Аз сам ли изкопах дупката?
– Не, отговори Динков.

– Кой ми помогна да го свалим от багажника?
– Аз, призна Динков.

– Кой избра мястото на копаенето?
– Не желая да отговарям, каза близнакът.

– Когато качихме Митко в колата, кой се обади на брат ти?
– Ти от твоя телефон.

Това не е вярно, завърши Бизюрев. Прочетоха на свидетеля Динков, че ако затаи истина или лъжесвидетелства, го грозят до 5 години затвор. Заради много противоречия съдията пожела очна ставка межди Рангел Бизюрев и Борислав Динков, която ще се проведе утре сутрин. 

Братът на Борислав - Валентин Динков също отказа да дава обяснения пред съдия. 

Майката на убитото момче Атанаска Бакалова е категорична, че близнаците са съучастници в убийството на сина ѝ. “Близнаците участват в убийството на Митко, в извозване, закопаване. Днес ще свидетелстват срещу Рангел Бизюрев. Всички разпити се разминават, аз съм чела всичко по делото, включително на Атанас Гунчев. Опитали са се да нагласят нещо, но не им се получава. Искаме истината и всички да си понесат наказанията. Да гледам снимките на тялото му и как са го заровили. Ударите са много повече от 4. Много искам да чуя това момиче Яница какво ще говори в съда утре, защото тя е знаела всичко,”коментира Бакалова.

Рангел Бизюрев направи самопризнания, разкри зловещи подробности от убийството на Митко от ЦалапицаНе съм предполагал , че с 4 удара ще го убия. Близнаците организираха укриването на трупа