60-годишният бизнесмен от Кипър Димитракис Пирилис, който е обвинен за убийството на Петър Гаджанов, се изправи пред Районния съд в Пловдив, където днес магистратите ще разгледат искането на прокуратурата за постоянен арест.

"Имам много неща да кажа, но след делото", беше лаконичен Пирилис пред репортер на TrafficNews, докато съдебна охрана го вкарваше в залата.

Защитата в лицето на Константин Давчев и Съби Узунов помолиха клиентът им да не бъде сниман, а когато председателят на съдебният състав попита Пирилис какво е мнението му по въпроса с фотографирането, той отговори: "Нищо не съм направил, защо да не ме снимат".

Адвокатите на бизнесмена, който от години развива земеделска дейност в пловдивското село Болярино, поискаха малко отсрочка от съдията, за да се запознават с материалите по делото.

Припомняме, че Пирилис бе задържан за срок от 72-часа, след като срещу него бе повдигнато обвинение за умишлено убийство. Както TrafficNews съобщи, в събота срещу неделя Асен Иванов и Асен Гаджев и Петър Гаджанов отишли във ферма на кипъреца с намерение да извършат кражба на селскостопански животни – две крави.

Опитът не останал незабелязан от Пирилис, който ги подгонил на 500 метра от фермата със своя „Форд Рейнджър". Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване единият от тях – Гаджанов бил застигнат и блъснат от автомобила на Пирилис. Пострадалият 30-годишен мъж е починал от нараняванията си.

Деянието на мъжа е категоризирано като причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие, за което законът предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години, а в особено тежки случаи - от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.