Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем и задържа бизнесмена , който вчера  извади пистолет на Голямоконарско шосе.  

TrafficNews съобщи първи за екшъна, който се разигра снощи, а днес държавното обвинение вече се е заело със случая. 58-годишният Георги Мацев е обвинен за това, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Бизнесмен извади пистолет след гонка в Пловдив, арестуваха гоЕкшънът се разиграл на Голямоконарско шосе тази вечер

По досъдебното производство е установено, че причината за инцидента е препречване на пътя от лек автомобил, марка БМВ, на движещия се в същата посока товарен автомобил - бус, марка „Рено“, управляван от 20-годишен мъж. Поради тази причина е възникнало леко пътнотранспортно произшествие с имуществени вреди, които не са на значителна стойност. Бизнесменът е принудил другия водач да спре, извадил го от шофьорското място в кабината на буса, повалил го на земята, като го блъснал на пътното платно, вследствие на което му е причинил телесни увреждания. Преди да извърши тези действия Мацев се опитал да извади законно притежаван пистолет, но изтървал оръжието на земята.

По делото са разпитани свидетели. Назначена е съдебномедицинска експертиза, която да установи вида на телесната повреда на пострадалия водач, след което наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са доказателства и за други извършени от мъжа деяния, свързани с инцидента, за които да бъде привлечен към наказателна отговорност. 

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Пловдив. Действията по разследването продължават.

Според Търговският регистър Мацев е собственик на три търговски дружества, които сезанимават с търговия, охрана на фирми, обучени на кучета за охрана, спедиторска дейност, превоз напътници и др.