Пловдивски бизнесмен е задържан, след като е извадил пистолет на шофьор при спречкване на пътя, научи Trafficnews. Драмата се е разиграла тази вечер на Голямоконарско шосе, малко след входа на града. 58-годишният Георги Мацев бил зад волана на BMW и се прибирал към Пловдив от магистралата, когато по пътя бус го изпреварил.

Беемвето догонило микробуса и започнало да го натиска, докато в крайна сметка водачът на товарната кола бил принуден да спре, разказват очевидци.  Шофьорът на беемвето излязъл, започнал да крещи по другия водач, че му е отнел предимство и извадил пистолет. Хора, които били наблизо станали свидетели на стълкновението и се обадили на 112. На място пристигнали няколко патрула на Трето РПУ, които прекратили разпрата и отвели шофьорите за разпит, разказват присъстващите.

Мъжът с пистолета бил оставен в ареста за 24 часа. Според Търговският регистър Мацев е собственик на три търговски дружества, които сезанимават с търговия, охрана на фирми, обучени на кучета за охрана, спедиторска дейност, превоз напътници и др. 

За съжаление, въпреки тежките инциденти и обещанията на полицията за по- строг контрол, агресията на пътя продължава .