Мним бизнесмен „запали” комплекс край Пловдив с близо 500 лева. Мъжът ползвал всички екстри в хотела и ресторанта, а накрая духнал без да си плати.

Случката е станала преди година в комплекс „Тракиец” в село Житница. „Бизнесменът” пристигнал в хотела и поискал да се настани за 4 дни. Той заявил, че иска стая за един, като на третия ден ще пристигне и негов колега. Мъжът казал, че работи в известна компания, на ръководна длъжност и е по бизнес в района. Освен това ще плати накрая, тъй като ще му трябва фактура за разход на фирмата.

Практиката на хотела обаче била сумата за нощувките да се предоставя веднага след настаняването. Хитрият измамник обаче успял да убеди рецепционистката, че всичко ще бъде наред и компанията ще поеме разходите.

Така гостът на комплекса 4 дни си почивал на базата, ползвайки всички екстри. Той дори вечерял на богато в ресторанта, а сметката е била добавяна на тази за нощувките.

На третия ден, „бизнесменът” оставил картата и ключа за стаята на рецепцията, а на служителката заявил, че отива на среща в града. Тогава мъжът бил последно видян.

Сигнализирано било в полицията и не след дълго измамникът бил заловен. Срещу него било повдигнато обвинение в заблуда с цел лична облага, а управата на „Тракиец” завели и граждански иск за щетата. Общо мъжът дължал на комплекса 497,10 лева – нощувките и консумацията в ресторанта.

Преди дни мъжът получи наказани за своеволията си. Оказа се, че „бизнесменът” всъщност е неграмотен и осъждан многократно. Той е стар познайник на органите на реда.

В съдебна зала измамникът е признал вината си и това му е помогнало за намаляване с 1/3 от наказанието. Мъжът получи една година условно с 4 години изпитателен срок. Освен това той трябва да заплати щетите към комплекса заедно с лихвите.