РЗИ-Бургас чака доклада на полицията за купона в комплекс „Старите къщи” в село Медово, за да реши дали да наложи наказание на собственика. Снощи вратата на ресторанта остана заключена за служителите на МВР. И въпреки кадрите с бягащи хора от комплекса, полицията не разполага с конкретни доказателства за пиршеството в ресторанта.

За поредния случай на грубо погазване на противоепидемичните мерки в комплекса от затворен тип край поморийското село Медово TrafficNews съобщи снощи. Собственикът на комплекса отрича да е имало нерегламентирано събиране в ресторанта. По наша информация обаче, около 120 души са празнували рожден ден в ресторанта на комплекс „Старите къщи”.

Големи компании са направили предварителни резервации за ресторанта още предния ден, хотелската част също е била препълнена. До идването на полицейските екипи.

Според наши източници, около 23:15 часа управителят предупреждава по микрофона, че предстои проверка. Посетителите в ресторанта буквално хукват да бягат към препълнения с автомобили паркинг. При акцията на полицията, ресторантът се оказва заключен, осветлението - загасено, а повече от 60 души - скрити в стаите на хотелския комплекс. На място пристигна и екип на РЗИ, който също не успява да открие управител или собственик на обекта. Никой от присъстващите в ресторанта не е заплатил сметките си. Сред посетителите се оказа че има и немски граждани.

Полицейски екипи останаха да патрулират през цялата нощ в обекта. Предстои от МВР да констатират имало ли е нарушение, или не. Очаквайте подробности!

Бесен купон в механата на Старите къщи край Бургас, над 100 души забравиха за пандемиятаДокога ще продължава играта на котка и мишка между дъжавата и бизнеса?